San Jose vymenilo Handzuša do Hossovho Chicaga

02.04.2013 Celý región

Chicago (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš zmenil dres v rámci zámorskej NHL.
Vedenie San Jose Sharks vymenilo skúseného centra do Chicaga Blackhawks za právo výberu v 4. kole tohtoročného draftu.
Tridsaťšesťročný stredný útočník sa v staronovom klube, za "jastrabov" odohral osem zápasov (3+5) už v sezóne 2006/07, stretne s kolegom zo slovenskej reprezentácie Mariánom Hossom.
Handzušovi sa v prebiehajúcej sezóne v drese "žralokov" príliš nedarilo, keď v 28 dueloch nazbieral len dva body (1+1) a deväť mínusiek a aj preto chýbal v posledných zápasoch na striedačke tímu. Chicago však chce využiť jeho skúsenosti, dobrú defenzívnu hru a najmä silu pri vhadzovaniach, keďže Handzuš má v tomto ukazovateli vyše 55-percentnú úspešnosť, pričom celé Chicago len necelých 50 percent.
"Rozprávali sme sa o tom, že by sa nám hodil silný a šikovný center. Sme radi, že sa darí našim mladým hráčom, no keď príde na rad play off, je dobré mať zopár skúsených hráčov. Navyše, Handzuš nemusí nastupovať len na pozícii centra, ale dokáže hrať aj na ďalších postoch," uviedol generálny manažér Chicaga Stan Bowman. "Jastrabom" sa momentálne darí a s 55 bodmi vedú Západnú konferenciu.
Handzuš, ktorému po sezóne vyprší zmluva a bude mať štatút nechráneného voľného hráča, odštartoval skrátený ročník v rodnej Banskej Bystrici. V domácej extralige odohral 15 stretnutí s bilanciou 19 bodov. V NHL obliekal okrem San Jose a krátkeho pôsobenia v Chicagu aj dresy St. Louis Blues, Phoenixu Coyotes, Philadelphie Flyers a Los Angeles Kings. Celkovo odohral v základnej časti profiligy 939 zápasov, v ktorých strelil 180 gólov a pridal 281 asistencií. V 74 dueloch play off nazbieral ďalších 32 bodov. Na konte má aj zlatú a dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta.
 

Vyberte región